ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

    Πρόληψη είναι η λήψη μέτρων για να αποτραπούν γεγονότα που προκαλούν αρνητικές συνέπειες ή η δημιουργία ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.

    Ένας σημαντικός τομέας της πρόληψης είναι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Η σωστη ενημέρωση όμως δεν επαρκεί για να αλλάξει την συμπεριφορά του ατόμου και να το ωθήσει σε θετικές στάσεις και τρόπυς ζωής.

    Χρειάζεται να διαπαιδαγωγηθούν τα άτομα από νεαρή ηλικία, ώστε να αποκτήσουν τις ικανότητες εκείνες που θα συμβάλλουν στην κατάκτηση της ψυχικής τπυς ισορροπίας αλλά και στην κοινωνική τους ένταξη. Αυτό λοιπόν, που είναι σημαντικό, είναι να αναπτύξουν τα άτομα τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν μια αυτόνομη προσωπικότητα, να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να βρίσκουν εναλακτικές λύσεις στα προβλήματα τους.

    Για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων στα νεαρά άτομα, είναι σημαντικό να συμβάλλουν όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους, οικογένεια, σχολείο, ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο (Εκπαίδευση Ενηλίκων), με απώτερο στόχο την συνεργασία όλων μας για την καταπολέμηση των αιτιών που οδηγούν στη εξάτηση.

 

Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας.

 

 

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ