ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018, σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο της 5ης Περιφέρειας κα Τεμπρίδου Αντιόπη - Ελένη, οργανώνει σειρά δράσεων για τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς της Α/βαθμιας  όπως επίσης και τους γονείς με παιδιά στην Α’ Δημοτικού. 

Στόχος των προληπτικών παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση και η στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων στο ρόλο τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των παρεμβάσεων έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 07/09/2017 και ώρα 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική εκπαίδευση των Διευθυντών Α/βαθμιας εκπαίδευσης της 5ης Περιφέρειας με θέμα «Βασικές αρχές συναισθηματικής ηγεσίας».

Συντονιστής: Βραχιώλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος 

Παράλληλα, την Πέμπτη 07/09/2017 και την Παρασκευή 08/09/2017 θα πραγματοποιηθεί διήμερο Βιωματικό Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς με θέμα «Συναισθηματικός οδηγός εκπαιδευτικού στην ομάδα τάξη».

Συντονίστρια: Τσελίδου Θεανώ, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικό Στέλεχος  

Το απόγευμα της Παρασκευής 08/09/2017 και ώρα 19:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για γονείς με παιδιά στην Α΄ τάξη Δημοτικού, με θέμα «Η προσαρμογή των παιδιών στο σχολείο. Ο ρόλος των γονέων».

Ομιλητής: Βραχιώλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος 

Τέλος, οργανώνεται μια επιμορφωτική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Διδυμότειχο στις 20/09/2017 και ώρα 7:00 το απόγευμα με θέμα: «Χτυποκάρδια στα θρανία! Η έναρξη των σχολείων και οι αγωνίες των γονέων»

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ