ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

 

Οι δάσκαλοι είναι πρότυπα των παιδιών καθώς αποτελούν μια δεύτερηοικογένειά τους. Καθώς οι δάσκαλοι αγαπούν,κατανοούν και αποδέχονται τους μαθητές τους, τους δίνουν το αίσθημα της αξίας και της σημαντικότητας.

Έτσι η σχέση δασκάλου- μαθητή αποκτά νόημα και γίνεται η βάση για μια πιο υγιήσυναισθηματική ανάπτυξη χαρίζοντάς τους ένα πρόσφορο έδαφος για γνώση.

Οι δάσκαλοι σπάνια έχουν την ευκαιρία να μοιράζονται τις εμπειρίες, τις ανησυχίες καιπροβληματισμούς τους, αναγνωρίζοντας τρόπο με τον οποίο δημιουργούν σχέση μετους μαθητές καθώς και το τι θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικό στην τάξη.

Είναι σημαντικό να μάθουν να καταλαβαίνουν τις δικές τους στάσεις, αξίες και τασυναισθήματα για να μπορέσουν έτσι να βάλουν στο επίκεντρο τις στάσεις, τις αξίεςκαι τα συναισθήματα των μαθητών τους. Αρκετές φορές υπάρχει η απαίτηση νααναλάβουν δύσκολες καταστάσεις μέσα στην τάξη και να τις αντιμετωπίσουν κατάλληλα.

Παρ’όλα αυτά νιώθουν ότι δεν έχουν εκπαιδευτεί σενέες μεθόδους προσέγγισης που βοηθούν στηναντιμετώπιση ψυχολογικών θεμάτων.

 

 

 

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ