ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

 

    Τα προγράμματα πρόληψης-αγωγής υγείας που εφαρμόζονται στις τάξεις του δημοτικού σχολείου δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένα εάν δεν εκπαιδεύονται και οι γονείς στις σχολές γονέων.

    Η αυτοεκτίμηση και η καλή εικόνα του παιδιού για τον εαυτό του εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την θετική στάση και την ενίσχυση των γονιών του. Οι νέοι γονείς μπροστά στις αυξημένες κοινωνικές αλλαγές ζητούν να βρουν απαντήσεις στις ανησυχίες τους που αφορούν τόσο στα παιδιά τους όσο και στους ίδιους.

    Οι γονείς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σύμφωνα με αυτά που μάθαμε από τους δικούς μας γονείς’ αλλά οπωσδήποτε σε διαφορετικές εποχές για εμάς ως παιδιά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακροβατούμε ανάμεσα στην αυστηρότητα και την επιτρεπτικότητα χάνοντας τον προσανατολισμό και την σταθερότητά μας, αξίες σημαντικές για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.

    Στην εκπαίδευσή μας επεξεργαζόμαστε νέους τρόπους επικοινωνίας, επίλυσης συγκρούσεων και συμπεριφοράς. Στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι οι γονείς να αισθάνονται ασφάλεια στο ρόλο τους, και ως πρότυπα να δημιουργήσουν μια υγιή σχέση με τα παιδιά τους που θα είναι η βάση για την ομαλή ψυχολογική τους ανάπτυξη.

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Λόγια ψυχής

Βρείτε μας στα Social Media

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ